SGD terminalo pajėgumų grafikas rodo, kad „Achema“ balandžio-gegužės mėnesiais yra užsisakiusi 1,87 mlrd. kilovatvalandžių išdujinimo pajėgumų.

„Achema“ yra rezervavusi dviejų krovinių išdujinimo pajėgumus balandžio-gegužės mėnesiais. Tad planuojama, kad „Achema“ atitinkamą kiekį SGD pristatys į terminalą“, – BNS komentavo „Klaipėdos naftos“ komunikacijos vadovė Orinta Barkauskaitė.

Terminalo grafike šiems dujų metams (nuo 2018 metų spalio iki 2019 metų rugsėjo pabaigos) nurodoma, kad į Klaipėdą pavasarį atplauks keturi laivai: vienas – kovą, antras – balandį ir du – gegužę.

„Planuojama, kad po šiuo metu vykstančios „Independence“ patikros, kurios metu buvo atšildytos laivo-saugyklos talpos, įprastinę -160 C laipsnių temperatūrą į talpas grąžins kovo pabaigoje į Klaipėdą atvyksiantis SGD dujovežis“, – teigė O. Barkauskaitė.

Pernai, jau prasidėjus šiems dujiniams metams, į terminalą atplaukęs dujovežis atgabeno „Achemai“ apie 139 tūkst. kubų SGD (apie 1 mlrd. kWh). „Klaipėdos nafta“ tuomet patvirtino BNS, kad tai buvo metiniame plane nenumatytas ir papildomai užsakytas krovinys.

Be šio krovinio, į uostą pernai gruodį atplukdytas dar vienas krovinys, skirtas dujų tiekėjai bendrovei „Litgas“ (dabar – „Lietuvos energijos tiekimas“). LET iš viso turėtų atsigabenti 4,37 mlrd. kWh SGD.

Šiais dujiniais metais į Klaipėdą turėtų atplaukti iš viso 8 SGD kroviniai.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)