Vis dėlto naftos rinkas plačiai palaiko Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) vykdomi „juodojo aukso“ gavybos apkarpymai ir Jungtinių Valstijų sankcijos Venesuelai bei Iranui.

„Brent“ rūšies ateities sandorių naftos kaina 4.31 val. Lietuvos laiku sudarė 67,03 JAV dolerio už barelį ir sumažėjo 13 centų, arba 0,2 proc., nuo ankstesnės sesijos. Visgi ji išliko netoli 68,14 JAV dolerio už barelį. Tai - praėjusią savaitę pasiektos 2019 metų aukštumos.

JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) naftos ateities sandorių kaina siekė 58,32 JAV dolerio už barelį ir nuo ankstesnės sesijos sumenko 20 centų, arba 0,3 proc. Ji taip pat išsilaikė netoli savo 2019 metų aukštumų (58,95 JAV dolerio už barelį).

Vasarį jau antrą mėnesį iš eilės sumažėjo JAV gamybos produkcija. Tai - ženklas, kad didžiausia pasaulyje ekonomika pirmą ketvirtį lėtėja.

Azijoje Japonijos eksportas vasarį krito trečią mėnesį iš eilės, atspindėdamas pasaulinės paklausos susilpnėjimą.

Vis dėlto nuo šių metų pradžios naftos kainos išaugo maždaug ketvirtadaliu, o prie to prisidėjo OPEC kartelio bei Rusijos įgyvendinami gavybos apkarpymai, skirti naftos kainoms padidinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją