Kaip skelbiama įstatymo projekte, už per metus suvartotą elektros energijos kiekį, viršijantį 1 gigavatvalandę (GWh), įmonės galėtų susigrąžinti 85 proc. viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) kainos dalies, susijusios su elektros energijos gamyba naudojant atsinaujinančius energijos išteklius.

Dalyvauti šioje schemoje galės pramonės įmonės, kurios ne mažiau kaip 30 proc. pajamų gauna iš veiklos, vykdomos elektros energiją intensyviai naudojančiuose sektoriuose. Pažymima, kad elektros energiją intensyviai naudojančiam vartotojui bus grąžinama VIAP kainos dalis tik už suvartotą elektros energijos kiekį, kuris panaudotas atitinkamuose elektros energiją intensyviai vartojančiuose sektoriuose veikti.

Pasak projekto rengėjų, priėmus nutarimą bus sukurtos prielaidos pagerinti investicinę aplinką Lietuvoje, pritraukti aukštą pridėtinę vertę kuriančias įmones ir padidinti intensyviai elektros energiją naudojančių pramonės šakų įmonių konkurencingumą.

Aptarti šios lengvatos sausį energetikos viceministras Egidijus Purlys buvo susitikęs su Lietuvos pramonininkų konfederacijos bei pramonės įmonių atstovais.

„Tai seniai pribrendęs žingsnis, kuris padės įmonėms mažinti savo išlaidas elektros energijai bei didins šalies pramonės konkurencingumą. Todėl ministerijai labai svarbu palaikyti gyvą dialogą su tais, kam ši VIAP lengvata duos daugiausiai naudos“, - tuomet sakė E. Purlys.

Kaip skelbė Energetikos ministerija, prašymus šiai lengvatai gauti už šiuos metus bendrovės turės pateikti iki liepos 1 dienos, o vėlesniais metais - iki einamųjų metų vasario 1 dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)