Pranešime rašoma, kad ESO vadovybės nuomone, rašte pateikta informacija yra puolamojo pobūdžio, fragmentiška ir tendencinga, joje mažai faktų, ir daug neigiamų emocijų, kurios neatitinka dalykinės kritikos pobūdžio. Be to, šiuo metu su kai kuriais rangovais vyksta teisminiai ginčai, tad rangovų raštas galėtų būti laikomas spaudimu.

„Pastaraisiais metais dalies rangos darbų kainos pakilo 50 proc. Tokia situacija ir esama konkurencinė aplinka netenkina ESO ir akcininkų, todėl buvo imtasi prevencinių priemonių, siekiant užkardyti augančias rangos paslaugų kainas - dalį įrangos nusprendėme pirkti tiesiai iš gamintojų, o ne rangovų, taip sumažinant pastarųjų pelną ir taupant vartotojų pinigus“, sako ESO Valdybos narys bei Finansų ir administravimo tarnybos vadovas Augustas Dragūnas.

„Stebina ir tai, kad asociacija nesikreipė į ESO akcininkę „Lietuvos energiją“ ar veiklą prižiūrinčią ESO Stebėtojų tarybą, kurios tiesiogiai atsakingos už veiklos planus. Priešingai, raštas išsiųstas politinėms institucijoms ir atrodo kaip būdas daryti politinį spaudimą, o ne dalykiškai bendradarbiauti“, – teigiama pranešime.

Taip pat pažymima, kad iškart po vasario 8 d. gauto rašto, ESO inicijavo susitikimą su Elektros energetikos asociacijos atstovais, kad aptartų jų keliamus klausimus ir nuogąstavimus. „Esame atviri bendradarbiavimui, diskusijai ir opių klausimų aptarimui su visomis suinteresuotomis pusėmis – asociacijomis, žiniasklaida ir pan. Manome, jog darbinės diskusijos ir konstruktyvus bei atviras bendradarbiavimas yra efektyvesnis būdas spręsti kylančius klausimus“, – teigiama pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)