Vis dėlto Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) „juodojo aukso“ pasiūlos apkarpymai padėjo „Brent“ naftos kainai išsilaikyti virš 60 JAV dolerių už barelį kartelės.

„Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina sudarė 60,53 JAV dolerio už barelį ir sumažėjo 11 centų, arba 0,2 proc., nuo ankstesnės sesijos.

JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) naftos ateities sandorių kaina taip pat krito 11 centų, arba 0,2 proc., iki 52 JAV dolerių už barelį.

„Juodojo aukso“ kainas nusmukdė intensyvėjantis pasaulio ekonomikos sulėtėjimas.

Didžiausia Azijos ekonomika Kinija šiemet susiduria su augančia nežinomybe dėl prekybos, trečiadienį pažymėjo Prekybos ministerijos pareigūnas. Šią savaitę paskelbta apie silpnus gruodžio prekybos duomenis, kurie parodė, kad šalies eksportas ir importas susitraukė, palyginti su metais anksčiau.

Japonijoje grynieji įrengimų užsakymai lapkritį gerokai sulėtėjo, o JAV ir Kinijos prekybos karas toliau kenkė pasaulio ekonomikai.

Be to, Jungtinių Valstijų ekonomikai labiau, nei tikėtasi, smogė dalinis vyriausybės uždarymas. Tai antradienį parodė Baltųjų rūmų duomenys.

Pasaulio ekonomikos perspektyvas dar labiau aptemdė tai, kad Didžiosios Britanijos parlamentas antradienį atmetė šalies premjerės Theresos May pasitraukimo iš Europos Sąjungos susitarimą.

Vis dėlto naftos kainas palaiko pasiūlos apkarpymai, dėl kurių praėjusiais metais susitarė OPEC ir svarbi karteliui nepriklausanti naftos gamintoja Rusija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)