Naftos ir dujų įmonė informavo, kad žvalgomieji gręžiniai parodė, jog Pekano telkinyje, esančiame už 166 km nuo Takaradžiuo, slūgso „apie 450–550 mln. barelių naftos ekvivalento“.

Tikėtina, kad atlikus tolesnius žvalgymo darbus telkinio atsargų prognozė bus padidinta iki 0,6–1 mlrd. barelių naftos ekvivalento, sakoma „Aker Energy“ pranešime.

Ganos vyriausybė nurodė, kad šis pranešimas yra „gera žinia“, galinti suteikti „naują perspektyvą ekonomikai“ ir ateityje tapti socialinių projektų finansavimo alternatyviu šaltiniu.

„Aker Energy“ darbus Pekano telkinyje pradėjo praeitais metais. Jai priklauso 50 proc. šios verslovės akcijų. Kiti projekto dalyviai yra Rusijos energetikos milžinė „Lukoil“ ir Ganos valstybinė naftos korporacija.

Naftos Ganoje pirmąkart buvo atrasta 2007 metais, o 2010-aisiais šalis pradėjo šių išteklių gavybą, padėjusią paspartinti ekonomikos augimą. Manoma, kad bendros šalies naftos atsargos yra 5–7 mlrd. barelių.

Kai buvo išspręstas senas ginčas dėl jūrinės sienos tarp Ganos ir kaimyninio Dramblio Kaulo Kranto, buvo prognozuojama, kad šalyje gali suklestėti naftos pramonė.

Prezidentas Nana Akufo-Addo sakė, kad palankūs telkinio žvalgymo rezultatai atveria „galimybių plėtrai, pažangai ir klestėjimui“, padidinti finansavimą mokykloms, ligoninėms ir kelių tinklui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)