„Biokuro kainų kilimo poveikis nėra toks, koks buvo prognozuotas. Turime netgi savivaldybių, kuriose (šilumos – BNS) kilovatvalandės kaina mažėja. Yra ir kur didėja. Labai skirtinga situacija. (...) Kaip tik (šilumos supirkimo – BNS) aukcionai buvo gruodžio pabaigoje ir šiuo metu tuos duomenis Kainų komisija apibendrina“, – trečiadienį Seime po susitikimo su parlamento vadovu Viktorus Pranckiečiu teigė ministras.

„Tie skaičiai aiškiai parodys, kad tikrai tokio (prognozuoto – BNS) kilimo nėra“, – pridūrė Ž. Vaičiūnas.

Jis neprognozavo, kiek šiluma galėtų brangti vartotojams dėl mažesnio nei laukta biokuro kainos augimo. Anksčiau buvo teigiama, kad brangstantis biokuras šilumą gyventojams pabrangins 10–15 procentų.

Vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina šalyje gruodį, palyginti su lapkričiu, augo 3,47 proc., o palyginti su pernai gruodžiu – 5,71 procento. Kainų komisija nurodė, kad šilumos kainos didėjimą didžiuosiuose ir kituose miestuose lėmė biokuro kainų augimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)