Jis nuo šiol taip pat užima „Enefit Green“ vadovo Lietuvai pareigas, praneša bendrovė.

„Lietuva mums yra svarbi rinka, čia mes šiuo metu valdome penkis vėjo elektrinių parkus, kurių bendra instaliuotoji galia sudaro 139 MW, taip pat turime 300 MW galios projektų vystymo stadijoje. Be to, esame pasirengę investuoti į projektus Estijoje, Suomijoje, Latvijoje ir Lenkijoje. L. Sabaliauskas turi sukaupęs daug patirties plėtojant atsinaujinančios energetikos projektus Lietuvoje ir kitose rinkose, dėl to jam patikėtos „Enefit Green“ vadovo Lietuvoje pareigos ir skirta vieta bendrovės valdyboje“, - pranešime sako „Enefit Green“ valdybos pirmininkas Aavo Karmas.

Pagrindinė L. Sabaliausko atsakomybės sritis užimant „Enefit Green“ valdybos nario pareigas bus atsinaujinančios energetikos projektų vystymas ir įgyvendinimas.

„Visada norėjau dirbti ambicingus tikslus keliančioje bendrovėje, kuriuos pasiekti būtų iššūkis. „Enefit Green“ strategija yra augti ir didinti pagamintos energijos kiekį visame regione. Siekdama šių tikslų bendrovė tampa svarbiu tarptautiniu rinkos dalyviu Baltijos jūros regione, tai savo ruožtu reiškia, kad turime iš karto galvoti apie kelis būsimus žingsnius į priekį. Tikiuosi, kad eidamas valdybos nario ir vadovo Lietuvai pareigas padėsiu „Enefit Green“ pasiekti verslo rezultatus ir plėtros tikslus“, - teigia L. Sabaliauskas.

Pasak L. Sabaliausko, „Enefit Green“ taip pat išsiskiria puikia organizacine kultūra, kurioje vertinamas kiekvienas darbuotojas, kas, įskaitant ir kitus privalumus, paskatino apsispręsti prisijungti prie bendrovės.

A. Karmo teigimu, bendrovei „Enefit Green“ tenka svarbus vaidmuo siekiant ambicingo „Eesti Energia“ grupės tikslo padidinti iš atsinaujinančių ir alternatyvių energijos šaltinių pagamintos energijos kiekį, kuris 2022 m. turėtų sudaryti 40 proc. visos elektros gamybos.

L. Sabaliauskas turi sukaupęs beveik 16 metų patirtį dirbant su atsinaujinančios energetikos projektais „Achemos grupėje“. Pastaruosius metus L. Sabaliauskas užėmė koncerno „Achemos grupės“ generalinio direktoriaus pareigas. Be to, L. Sabaliauskas buvo tarybos pirmininkas ir tarybos narys Lietuvos vėjo energetikų ir Lietuvos hidroenergetikų asociacijose. Pastaruosius dvejus metus jis buvo Lietuvos pramonininkų konfederacijos Energetikos komiteto pirmininkas.

„Enefit Green“ valdybą ir toliau sudarys keturi nariai. Be bendrovės valdybos pirmininko A. Karmo ir ką tik į ją paskirto L. Sabaliausko, kuris bus atsakingas už plėtros projektus, bendrovės valdyboje taip pat dirba Innaras Kaasikas, atsakingas už gamybą, ir Veiko Raimas, atliekantis su finansais susijusias funkcijas.

„Enefit Green“, priklausanti bendrovei „Eesti Energia“, yra atsinaujinančios energetikos įmonė, kuri gamina elektros ir šilumos energiją iš vėjo, vandens, biomasės, saulės ir buitinių atliekų. „Enefit Green“ valdo ir granulių gamykla Latvijoje. 2018 m. lapkričio mėnesį bendrovė įsigijo „Nelja Energia“. Užbaigus šį sandorį „Enefit Green“ pagaminamos elektros energijos kiekis išaugo beveik tris kartus ir šiuo metu jis siekia apie vieną teravatvalandę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)