Jau nuo sausio už šias paslaugas mokėsime 12–18 proc. daugiau nei iki šiol.

DELFI primena, kiek už dujas ir elektrą mokėsime nuo kitų metų, kad gavus pirmąsias sąskaitas nebūtų nuostabos.

Elektros kilovatvalandė brangs 0,9–2,1 ct

Pasirinkusiems planą „Standartinis“ vienos laiko zonos tarifas sieks 13 centų už kilovatvalandę. Taigi kilovatvalandė brangsta 1,7 ct. Jei gyventojas pasirinkęs naudotis dieniniais ir naktiniais tarifais, dieninis sieks 14,3 centus (brangsta 2,1 ct), o naktinis – 10 centų (brangs 0,9 ct) už kilovatvalandę.
Elektros tarifai

Kaip ir anksčiau, plano „Namai“ pastovioji dedamoji sieks 3 eurus per mėnesį, vienos laiko zonos tarifas sieks 11,4 cento už kilovatvalandę. Dieninis tarifas sieks 12,4 centus, naktinis – 9 centus už kilovatvalandę.

Pasirinkusieji planą „Namai plius“ mokės 6 eurų nepakitusį pastoviosios dedamosios mokestį. Vienos zonos tarifas sieks 10,9 už kilovatvalandę. Dieninis tarifas –11,8 cento, naktinis – 8,7 cento už kilovatvalandę.

Dujos brangs 7 centais už kubą

Nuo kitų metų pirmos grupės – tik maistui gaminti dujas naudojantiems vartotojams – kaina už kubą dujų didės nuo 59 iki 66 centų, taigi brangs 7 centais.

Daugiau nei 300 kubinių metrų per metus suvartojantiems klientams kubinis metras dujų kainuos 0,46 Eur/m3.
Dujų tarifai

Daugiau nei 20 000 kubinių metrų suvartojantiems klientams kaina kyla nuo 0,38 Eur/m3 iki 0,45 m3.

Mėnesio mokestis – pastovioji dedamoji sieks 0,56 Eur iki 300 m3 suvartojantiems gyventojams, o daugiau nei 300 m3 per metus vartojantiems klientams – 3,99 Eur.

Elektros ir dujų tarifus tvirtinanti Kainų komisija (VKEKK) teigė, kad kainų augimas yra susijęs su išteklių ir pačios žaliavos brangimu rinkoje.

Jų skaičiavimais, standartiniame 60 kv. m daugiabučio bute gyvenančio gyventojo komunalinių paslaugų krepšeliui skiriama suma padidės apie 15 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (485)