„Energijos tiekimas“ laimėjo Vilniaus miesto savivaldybės skelbtą konkursą įrengti ir 10 metų prižiūrėti 59 viešas elektromobilių įkrovimo stoteles. Jas iš viso už 1,8 mln. eurų be PVM ketinama pastatyti iki kitų metų rudens.

„Viena pagrindinių problemų, su kuriomis šiuo metu susiduria elektromobilių savininkai ir entuziastai – viešų įkrovimo stotelių trūkumas. Vienas mūsų siekių, iškeltų LE 2030 strategijoje, yra investicijos į naująją energetiką ir su ja susijusią infrastruktūrą. Tikime, kad mūsų veikla paskatins vairuotojus rinktis ekologiškus elektromobilius, o Vilnius taps miestu, turinčiu ypač modernią elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą“, – sako „Lietuvos energijos“ valdybos narys, komercijos ir paslaugų direktorius Vidmantas Salietis.

Elektromobilių stotelės bus įrengtos visoje Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje, įskaitant ir nuo centro nutolusius rajonuos, tokius kaip Grigiškės ir Naujoji Vilnia. Įspūdingiausia iš visos būsimos infrastruktūros yra ypač greito įkrovimo stotelė, kurioje transporto priemonę įkrauti galima per 5-20 minučių. Ji bus įrengta Vokiečių gatvėje, netoli Vilniaus rotušės.

„Elektromobilių skaičius sostinėje pastoviai auga, tai neatsiejama modernaus į ateitį žvelgiančio miesto dalis. Išplėtotas stotelių tinklas leis vairuotojams mieste jaustis patogiau, žinant, kad prireikus jie galės pasikrauti savo transporto priemonės bateriją. Neabejoju, kad elektromobilių sostinėje ir toliau daugės, o savivaldybės rūpestis patogia infrastruktūra tik dar paskatins rinktis ekologišką transportą“, – sako Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Planuojama, kad 55 greito įkrovimo stotelėse bus taikoma šiuo metu „Charge it on“ įkrovimo stotelėje, įrengtoje prie sostinės Operos ir baleto teatro, esanti konkurencinga kainodara – viena kilovatvalandė kainuos 25 centus. Tai reiškia, kad už pusvalandį įkrovimo vairuotojai sumokės apie 4,5 euro. Ypač greito įkrovimo stotelėje kilovatvalandės kaina sieks 35 centus, taigi, elektromobilio įkrovimas atsieis apie 6 eurus. 3 vidutinės galios įkrovimo stotelėse pirma įkrovimo valanda kainuos 1 centą. Pats įkrovimas truks nuo 5 iki 15 valandų. Pastarąsias stoteles „Energijos tiekimas“ ateityje tikisi perdaryti į greito įkrovimo stoteles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)