„Lietuvos energija“ iki 2024 metų siekia sukurti ir įdiegti sprendimą, kuris leistų visai automatizuoti elektros skirstymo tinklo apžiūros procesą. Jeigu tinklas bus tikrinamas remiantis dirbtinio intelekto sprendimais, tai leistų sutaupyti lėšų ir užtikrintų kokybiškesnę tinklo priežiūrą“, - teigia „Lietuvos energijos“ valdybos narys ir Infrastruktūros ir plėtros tarnybos direktorius Dominykas Tučkus.

Išmaniosios energetikos rizikos kapitalo fondas kartu su tarptautiniais partneriais į „Sterblue“ iš viso investuoja beveik 1,8 mln. eurų.

Fondas investuoja kartu su partneriais iš JAV „The Westly Group“, „Innogy New Wentures“ ir Portugalijos „EDP Ventures“. Vien „Lietuvos energijos“ fondo investicija siekia 265 tūkst. eurų.

Ši investicija yra dalis Atviro finansavimo programos, esančios „Lietuvos energijos“ įsteigtame Inovacijų centre (angl. Innovation Hub). Centras siekia pritraukti kuo daugiau idėjų ir partnerių į „Lietuvos energijos“ inovacijų ekosistemą.

„Šios investicijos kartu su giliomis energetikos sektoriaus žiniomis yra didelis konkurencinis „Sterblue“ pranašumas. Tai tikrai paspartins mūsų produkto tobulinimą ir pristatymą rinkai“, - teigia „Sterblue“ vadovas Geoffrey'is Vancasselis.

„Sterblue“ programinė įranga užtikrina, kad bepiločiai orlaiviai užfiksuotų techninius neatitikimus tikrinamuose objektuose. Visas procesas yra automatizuotas ir įjungiamas vieno mygtuko paspaudimu. Taip užtikrinamas dvigubai didesnis produktyvumas, palyginti su rankiniu objektų tikrinimu.

„Dabartinė energetikos infrastruktūros patikra vis dar vykdoma rankiniu būdu, todėl turime daug potencialo gerinti informacijos surinkimo ir apdorojimo kokybę. Tikime, kad patyrusi „Sterblue“ komanda yra pasiruošusi tai pakeisti ir tapti visiškai automatizuotos energetikos infrastruktūros patikros pionieriais“, - sako „Contrarian Ventures“ partneris Rokas Pečiulaitis.

„Lietuvos energijos“ Inovacijų centras taip pat apima Atviros infrastruktūros, Atviros partnerystės bei Atviros kultūros programas.

Išmaniosios energetikos rizikos kapitalo fondas, į kurį investavo „Lietuvos energija“, o valdo „Contrarian Ventures“, investuoja į startuolius, kuriančius naujas technologijas energetikoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)