Kaip anksčiau pranešė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija, prioritetas ir toliau bus skiriamas mažiausią šilumos kainą pasiūliusiam gamintojui, o prioritetų eilė bus naudojama tik tais atvejais, kai du ar daugiau gamintojų pateikia vienodas parduodamos šilumos kainas. Anksčiau buvo numatyta, kad prioritetas yra teikiamas didelio naudingumo kogeneraciniams įrenginiams, naudojantiems atsinaujinančius energijos išteklius arba deginantiems atliekas.

Nurodoma, kad taip pat keisis ir šilumos aukciono organizavimo bei vykdymo tvarka.

„Šilumos aukcioną organizuos ir vykdys energijos išteklių biržos operatorius, o šilumos aukciono dalyviai (tiek nepriklausomi šilumos gamintojai, tiek šilumos tiekėjai) iki operatoriaus nustatyto termino operatoriaus administruojamoje šilumos aukciono duomenų valdymo sistemoje deklaruoja pasiūlymus su antrąjį mėnesį po einamojo mėnesio ketinamu parduoti šilumos kiekiu bei kaina”, - teigia Kainų komisija.

Vienas iš pakeitimų - operatorius vykdys ir kitas aukciono organizatoriaus procedūras, kai anksčiau buvo numatyta, kad tai darys šilumos tiekėjai.

Kainų komisija taip pat patikslina informaciją, kurią aukciono dalyviai ar operatorius turi skelbti viešai bei kokią informaciją privalo pateikti operatoriui ar Komisijai - tai rezervinius bei pikinius pajėgumus užtikrinančių įrenginių sąrašai, šilumos aukcione konkuruojančių įrenginių sąrašai ir pan.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)