ESO informavo BNS, kad jau gauta daugiau kaip 25 tūkst. prašymų, iš jų beveik 18 tūkst. - išnagrinėta. Penktadienį pinigai išmokėti 3,4 tūkst., o iš viso – beveik 6,7 tūkst. sklypų savininkių.

ESO anksčiau teigė, kad daliai prašymų registruos specialiąsias žemės naudojimo sąlygas ir kompensacija bus apskaičiuota po įregistruotų sąlygų. Pasak įmonės atstovų, keliems tūkstančiams prašymų kompensacija nebus mokama, nes žmonės po kelis kartus pateikė prašymus dėl to paties sklypo, arba juos turėjo siųsti bendrovei „Ligrid“, arba pateikė prašymus dėl nesamų stulpų.

Bendrovės teigimu, minimali kompensacijos suma siekia 9 centus, o maksimali – 3,3 tūkst. eurų. Vidutinė kompensacija – 60 eurų.

Kitą dalį lėšų planuojama pervesti gruodžio pradžioje.

Vyriausybė liepos pabaigoje pritarė Energetikos ministerijos siūlymui apibrėžti vienkartinių kompensacijų mokėjimo tvarką už servitutus, suteiktus elektros skirstymo ir perdavimo bendrovėms ESO ir „Litgrid“.

Energetikos ministerijos skaičiavimais, kompensacijoms reikės iki 42,8 mln. eurų, o elektros tarifas dvejus metus, kai bus mokamos kompensacijos, didės iki 2-3 procentų.

ESO nurodo, kad bendrovės infrastruktūra, naudojama energijos skirstymui, yra įrengta daugiau nei 1 mln. žemės sklypų visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)