„Būtina optimali kaina tiek gamintojams, tiek ir vartotojams. Dabartinė, visai neseniai buvusi kaina - maždaug 70 dolerių už barelį - mus visiškai tenkina, ypač atsižvelgus į tai, mūsų iždo įplaukos suplanuotos pagal gerokai mažesnę kainą - 40 dolerių už barelį“, - paaiškino V. Putinas.

„Tokia kaina suteikti mums teiktų pasitikėjimo, leistų dirbti ramiai, stabiliai, siekti gerų rezultatų“, - pridūrė Rusijos prezidentas.

V. Putinas taip pat pareiškė, jog susitikęs su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) praėjusios savaitės pabaigoje Paryžiuje trumpai aptarė dabartines naftos kainas.

„Manau, kad dabar naftos kaina nelabai stabili, ji gali kilti. Tai lemia daug veiksnių. Beje, mudu su prezidentu Trumpu tai aptarėme Paryžiuje. Na, kaip tai bebūtų vertinama, apie tai kalbėjome“, - žurnalistams sakė V. Putinas.

„Per pastaruosius pusantrų metų JAV gerokai padidino naftos gavybą. Tai turi įtakos tiek jos poreikiui Jungtinėse Valstijose, tiek ir tam, kad jos sumažino importą. Tai atsispindi visoje naftos rinkoje. Tačiau tai susiję su tam tikru gavybos būdu, kuris yra smarkiai priklausomas nuo kainos. Kainai kritus, kaip kad dabar, skalūninės naftos gavybos rentabilumas smunka“, - sakė V. Putinas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)