Sutartis įsigalios nuo 2019 m. 24 metams, joje numatyta teisė Lenkijai tiekti dujas kaimyninėms šalims. Amerikietiškos dujos bus penktadaliu pigesnės nei perkamos iš Rusijos. Jos iš Amerikos bus gabenamos į naująjį Lenkijos suskystintųjų dujų terminalą Swinoujscio uoste.

„Labai džiaugiuosi, kad pasirašėme sutartį būtent su Jungtinių Valstijų bendrove. Lenkija labai glaudžiai bendradarbiauja su Jungtinėmis Valstijomis saugumo srityje. Lenkijoje dislokuotos amerikiečių pajėgos, o dabar plėtojame bendradarbiavimą ir energetinio saugumo srityje. Tai yra tikra transatlantinė partnerystė“, – sakė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.

„Tai signalas visai Europai, kaip reikia plėtoti energetikos ateitį – užtikrinti šalies saugumą, energijos šaltinių tiekimo įvairovę. Tai svarbi diena Europai, stipresnio signalo šiai pasaulio daliai negali būti“, – kalbėjo JAV energetikos sekretorius R. Perry`is.

„Pagal naują sutartį kaina nuo 20 iki 30 proc. geresnė, nei perkamų dabar dujų iš tiekėjų rytuose“, – pranešė Lenkijos bendrovės PGNIG valdybos pirmininkas Piotras Wozniakas.