24 metų trukmės SGD tiekimo sutartis pasirašyta Varšuvai ieškant būdų sumažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos, santykiams su Maskva vis prastėjant.

„Ši sutartis visai Europai rodo, kaip reikia formuoti energetikos ateitį, užtikrinti šalies energetinį saugumą ir siekti tiekėjų įvairovės. Tai yra puiki diena visai Europai“, - sutarties pasirašymo ceremonijoje su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda kalbėjo R. Perry'is.

Lenkija, šiuo metu pirkdama du trečdalius šalies dujų iš Rusijos „Gazprom“, taip pat ieško tiekėjų Norvegijoje ir Katare.

Valstybės valdoma dujų įmonė PGNiG pranešė su Teksaso „Cheniere Marketing International“ pasirašiusi 24 metų trukmės SGD tiekimo sutartį, pagal kurią per visą laikotarpį JAV įmonės Lenkijai tiekiamos suskystintos dujos, po jų perdirbimo į dujinį pavidalą, sudarys 40,95 mlrd. kubinių metrų.

„Ši sutartis užtikrins Lenkijos energetinį saugumą“, - teigė A. Duda, pridurdamas, kad susitarimas atspindi „tikrą transatlantinę partnerystę“.

Sutartis įsigalios 2019 m., likus trejiems metams iki Varšuvos su „Gazprom“ pasirašytos dujų tiekimo sutarties pabaigos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)