„Šiuo metu daugiau užsiėmęs agentūros atidarymu (...). Turime dvi agentūras, kurios pabaigs šiuos metus ta apimtimi, kuria dabar dirba – ir su vadovais, ir su žmonėmis. Nuo Naujų metų tos agentūros likviduojamos ir pereina darbuotojai į naują agentūrą“, – BNS sakė Darius Biekša.

Naujuoju energetikos kompetencijų ir duomenų centru tapsianti agentūra nuo sausio perims valstybės įmonių Energetikos agentūros ir Lietuvos naftos produktų agentūros funkcijas.

Pasak D. Biekšos, LEA steigėja Energetikos ministerija yra numačiusi naujajai įstaigai „ambicingų planų“.

„Tos funkcijos daugiau susijusios su tuo, kad turime naują Nacionalinę energetinės nepriklausomybės strategiją, kuri turi ganėtinai apibrėžtą kryptį į žaliąją energetiką, į darnią plėtrą. Turėtume netrukus turėti ir patvirtintą veiksmų, priemonių planą, kuris detalizuos tą procesą į atskiras priemones. Atitinkamai, agentūra bus atsakinga už tų priemonių priežiūrą, viešinimą“, – sakė D. Biekša.

Energetikos ministerijos teigimu, nuolatinio vadovo konkursą numatoma paskelbti kitų metų pradžioje.

„Planuojama skelbti konkursą 2019 metų I ketvirtį. Vadovo atrankos procedūros užtrunka apie 2 mėnesius nuo konkurso paskelbimo, be to, atrinkto kandidato patikra pagal Nacionaliniam saugumui svarbią reikšmę turinčių objektų įstatymą gali užtrukti panašų laiką“, – BNS teigė Energetikos ministerija.

D. Biekša sakė ketinantis dalyvauti konkurse: „Turiu tokius planus (dalyvauti vadovo konkurse – BNS)“.

LEA kaups, sistemins ir analizuos energetikos sektoriaus duomenis bei teiks ekspertines įžvalgas, taip pat stebės ir vertins naujausias tendencijas energetikoje, teiks pasiūlymus, susijusius su moksliniais tyrimais ir eksperimentine plėtra energetikos bei tvarios aplinkos sektoriuose.

Naujajai institucijai taip pat bus pavesta koordinuoti vėjo energetikos plėtrą Baltijos jūroje bei organizuoti su ja susijusias procedūras – tyrimus bei aukcionus.

Energetikos agentūra šiuo metu administruoja Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo fondą, o Lietuvos naftos produktų agentūra kaupia ir tvarko valstybės naftos produktų atsargas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)