VŽ šaltinių teigimu, pagrindinis tyrimo tikslas – nustatyti, ar dalį elektros tiekimo nutraukimo vartotojams atvejų ESO pagrįstai priskyrė „force majeure“ (nenugalimos jėgos) priežastims, ar šie gedimai elektros tinkle galėjo įvykti dėl paties operatoriaus kaltės. Tyrimą planuojama užbaigti kitų metų kovą.

Elektros statybų bendroves vienijančios Lietuvos elektros energetikos asociacijos (LEEA) prezidentas Kęstutis Jauniškis teigia, esą neatmestina, kad duomenys apie elektros tinklo patikimumą galėjo būti „gerinami“. VŽ kalbinti buvę ir esami ESO darbuotojai tikina, kad „spekuliacijos apie pagražintą statistiką yra kvailystė“.

Pasaulio banko verslo sąlygų tyrime „Doing Business 2018“ Lietuva šiemet pakilo iš 21-os vietos į 16-ą. Prie to labiausiai prisidėjo rodiklis, įvertinantis galimybes naudotis elektros energija (angl. getting electricity), – pagal jį Lietuva per metus pakilo iš 55-os pozicijos į 33-ią.

BNS primena, kad nuo spalio 1 dienos elektros ir dujų tiekimas gyventojams sutelktas vienoje bendrovėje „Lietuvos energijos tiekimas“ (LET). Ji perėmė visuomeninio elektros tiekimo veiklą iš ESO. Pastaroji bendrovė toliau užsiims elektros ir dujų skirstymu bei garantiniu tiekimu, tinklų priežiūra, valdymu ir plėtra, naujų klientų prijungimu.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)