Šiuo metu „Lietuvos energijos“ korporatyvinio valdymo direktoriaus pareigas einantis M. Keizeris ESO vadovu išrinktas po skelbtos įmonės vadovo viešos atrankos. ESO vadovo pareigas M. Keizeris pradės eiti spalio 8 dieną, teigiama pranešime.

„Naujasis vadovas, įtraukdamas visą ESO organizaciją, turės subalansuoti įmonės veiklą taip, kad būtų laiku ir kokybiškai pasiekti skirstymo operatoriui keliami strateginiai tikslai“, - pranešime cituojamas „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

Nurodoma, kad daugiau kaip penkerius metus „Lietuvos energijos“ įmonių grupėje dirbantis M. Keizeris patirtį sukaupė eidamas grupės valdybos nario, infrastruktūros ir paslaugų bendrovių stebėtojų tarybų ir valdybų narių pareigas. Jis prisidėjo prie naujų grupės veiklų ar paslaugų kūrimo bei įmonių grupės transformacijos, skaitmenizavimo, veiklos meistriškumo programų įgyvendinimo. Prieš „Lietuvos energijos“ įmonių grupę M. Keizeris vadovavo Centrinei projektų valdymo agentūrai, dirbo finansų ministro patarėju.

Mindaugas Keizeris
„Šio didžiulio pokyčio įgyvendinimo esminiai principai jau suplanuoti - kompleksinė tinklo išmanizacija prasidės 2020 metais. Šiandienos mano prioritetas - prisiimti atsakomybę ir užtikrinti veiklos tęstinumą bei stabilumą, sutelkti žmones ir išlaikyti infrastruktūros patikimumą. Ilgesnėje perspektyvoje laukia energijos tinklo stiprinimas, geriausios skirstymo kainos klientams užtikrinimas ir išmanaus tinklo išvystymas“, - sako M. Keizeris.

ESO generalinio direktoriaus atrankos procese iš viso dalyvavo daugiau kaip 170 kandidatų, atranka truko du mėnesius, o galutiniame sąraše varžėsi 3 kandidatai.

ESO valdybos nariais ir toliau dirba Augustas Dragūnas, atsakingas už finansus ir administravimą, Ignas Pranskevičius, atsakingas už paslaugas, Saulius Vaičekauskas, atsakingas už tinklų eksploatavimą, ir Ovidijus Martinonis, atsakingas už tinklų vystymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)