„Šiuo metu remonto etapas Lietuvoje yra baigtas, remontuojama Švedijos pusė. Atliekami movų montavimo darbai“, - sakė J. Eivaitė.

Pasak jos, visi remonto darbai vyksta pagal planą, jokių trikdžių nebuvo.

„(Oro. - ELTA) sąlygos remontui buvo geros, darbams netrukdė. Kol kas visi darbai vyksta pagal iš anksto numatytą planą“, - Eltai teigė „Litgrid“ atstovė.

Jos teigimu, pats elektros jungties remontas elektros kainai turi nedaug įtakos, nors dėl jo ir sustojęs pigesnės energijos iš Švedijos tiekimas.

„Pavyzdžiui, dvi paskutines savaites iš eilės elektros kaina Lietuvoje krito. Daug įtakos tam turi gamtos sąlygos, kitų jungčių ir generacijos šaltinių remontas, auganti paklausa, CO2 emisijų kaina ir panašiai“, - komentavo J. Eivaitė.

ELTA primena, kad „NordBalt“ remontas pradėtas rugpjūčio 16 d. ir numatyta, jog baigsis spalio 28 dieną. Jo metu keičiamos novos, dėl kurių vykdavo gedimai.

Anksčiau „Litgrid“ Perdavimo tinklo departamento direktorius Vidmantas Grušas yra sakęs, kad, įvertinus tai, jog dalis movų jau yra pakeista dėl buvusių gedimų, Lietuvos pusėje prireiks pakeisti 22 movas, o Švedijos - 98. Jas keičia Danijos kabelių gamybos bendrovė NKT.

Šiuo metu Lietuva su Švedija yra sujungta 700 megavatų galios elektros jungtimi „NordBalt“. Ja tiekiama pigi skandinaviška elektra.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)