Portalo marinetraffic.com duomenimis, dujovežis „Arctic Princess“ į Klaipėdos uostą turėtų įplaukti antradienį apie 15 valandą. Šįkart krovinys bus skirtas dujų prekybos bendrovei „Litgas“, BNS patvirtino įmonės atstovas spaudai Paulius Jakutavičius.

SGD terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ atstovė spaudai Orinta Barkauskaitė BNS teigė, kad per šiuos dujinius metus SGD terminale iš viso bus priimta 19 dujovežių. Iš jų 10 – didelės apimties, atgabenusių dujas į SGD terminalą–saugyklą, ir 9 – mažos apimties dujovežiai.

Be antradienį atplaukiančio SGD dujovežio, rugsėjo pabaigoje Klaipėdoje taip pat turėtų apsilankyti Nyderlandų „Shell“ bunkeriavimo laivas „Coral Methane“.

Iš viso per šiuos dujų metus į Lietuvą bus atgabenta 1,362 mln. kubų SGD, iš kurių 52 tūkst. kubų perkrauta į mažos apimties dujovežius. Visos dujos atgabentos iš Norvegijos.

O. Barkauskaitės teigimu, tikimasi, kad kitais metais daugės iš SGD terminalo į dujų paskirstymo stotį pristatomų dujų, nes kitų metų pavasarį turėtų pradėti plaukioti bendras „Klaipėdos naftos“ ir Vokietijos „Nauticor“ mažos apimties bunkeriavimo laivas „Kairos“.

Šiemet SGD terminalu naudojosi bendrovės „Litgas“, „Lietuvos dujų tiekimas“ (LDT) ir „Achema“. Terminalo pajėgumus ateinantiems metams kol kas yra rezervavusios „Litgas“ ir LDT, tačiau tikėtina, kad vėliau tai padarys ir „Achema“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)