Kaip skelbia „Total“, pirminiai tyrimai patvirtino, kad telkinys yra geros būklės, taip pat geros yra ir galimybės gauti leidimą telkinio eksploatacijai.

„Glendronakas yra didelė galimybė „Total“, kuri suteikia mums prieigą prie papildomų dujų resursų viename svarbiausių regionų. Šis atradimas parodo mūsų geologinių tyrimų strategijos vertę“, – pranešime spaudai sakė „Total“ tyrimų ir gavybos padalinio vadovas Arno Breyakas (Arnas Brejakas).

„Total“ išgręžė 4312 metrų gylio gręžinį bei rado dujų sluoksnį. Išgautinos gamtinių dujų atsargos siekia apie 1 trln. kubinių pėdų.

„Total“ priklauso 60 proc. Glendronako komplekso, esančio netoli Šetlando salų. Likusius 40 proc. kontroliuoja bendrovės „Ineos“ ir SSE.

Tai, kad naujasis telkinys yra netoli jau „Total“ eksploatuojamų dujų telkinių, leis bendrovei panaudoti esamą infrastruktūrą bei sparčiai pagreitinti perėjimą prie komercinės gavybos Glendronake.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)