„LDT susitarė su „Shell Western LNG“ dėl mažos apimties SGD perkrovų Klaipėdoje iš „Independence“ laivo-saugyklos. Pirmoji perkrova vyks rugsėjį į šiuo metu atvykstantį „Coral Methane“ dujovežį“, – BNS atsiųstame komentare teigė LDT generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas.

Portalo marinetraffic.com duomenimis, dujovežis „Coral Methane“ į Klaipėdą turėtų atplaukti šeštadienį apie 13 valandą. „Shell“ parduoto kiekio LDT vadovas M. Mikalajūnas atskleisti negalėjo.

SGD terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ savo interneto svetainėje nurodo, kad rugsėjo 7-11 dienomis iš terminalo laivo-saugyklos „Independence“ turėtų įvykti dvi SGD perkrovos po maždaug 7 tūkst. kubų.

LDT bendrovei „Shell“ iš viso jau yra pardavusi 4 mažos apimties SGD krovinius.

„Kylant naftos kainoms, griežtėjant išmetimų reikalavimams jūros transporte, SGD dėl savo švarumo tampa itin patrauklia alternatyva naftos produktams pramonės, sausumos ir jūros transporto sektoriuose. Šie sandoriai rodo, kad esame konkurencingi kylančioje mažos apimties regiono rinkoje“, – komentare sakė M. Mikalajūnas.

Apie 140 tūkst. kubų LDT skirtas SGD krovinys iš Norvegijos į Klaipėdą buvo atplukdytas trečiadienį. Tai buvo antrasis šiemet įmonei skirtas Norvegijos „Equinor“ dujų krovinys, pirmasis atplukdytas birželio pradžioje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)