Leidimą suteikė už energetiką Karnatakoje atsakinga „Karnataka Renewable Energy Development Ltd.„

Kaip nurodoma įmonės pranešime, jėgainės eksploataciją tikimasi pradėti trečiąjį 2019 metų ketvirtį. Kapitalo išlaidos turėtų siekti maždaug 120 milijonų eurų, saulės energijos parkas 25 metus turės teisę taikyti fiksuotą 2,85 rupijos už kilovatvalandę (kWh) tarifą. Pavagados saulės energijos parke „Fortum“ jau eksploatuoja 100 MW elektrinę.

„Indijoje jau keletą metų sėkmingai vykdome saulės energetikos plėtrą, tad įgijome vertingos patirties. Pratęsdama ankstesnį sandorį, kuriuo pardavėme akcijų esamose jėgainėse Indijoje dalį ir užmezgėme partnerystę su „UK Climate Investments“ bei „Elite Alfred Berg“, „Fortum“ toliau plečia savo saulės energetikos portfelį“, - pranešime cituojamas „Fortum“ Saulės ir vėjo energetikos plėtros bei įsigijimų ir susijungimų padalinio vyresnysis viceprezidentas Kari Kautinenas.

Kaip nurodoma pranešime, „Fortum“ siekia padidinti turimą saulės ir vėjo energetikos portfelį iki gigavato pagrindinėse savo rinkose.

Šiuo metu įmonės eksploatuojami saulės energijos ištekliai siekia 185 MW galios Indijoje ir 35 MW Rusijoje. Visi „Fortum“ eksploatuojami vėjo energijos ištekliai siekia 142 MW, šiuo metu statomi dar trys objektai, o ateityje numatomos papildomos plėtros galimybės Šiaurės Europos šalyse ir Rusijoje.

„Fortum“ Lietuvoje priklauso UAB „Fortum Heat Lietuva“, kuri valdo įmonę „Fortum Klaipėda“ (95 proc.), „Fortum Joniškio energija“ (66,2 proc.) ir „Fortum Švenčionių energija“ (50 proc.). Taip pat įmonei priklauso 19,64 proc. „Klaipėdos energija“ akcijų ir 49 proc. „Kauno kogeneracinė jėgainė“ akcijų.

Praeitais metais „Fortum“ pardavimai siekė 4,5 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)