Tai jis pareiškė ketvirtadienį Seime atsakinėdamas į konservatorių frakcijos jam pateiktus klausimus dėl elektrinės projekto pakeitimo.

„Jokios neigiamos įtakos šilumos kainai neturėtų“, - Seime sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, pagal „Lietuvos energijos“ duomenis, šilumos kaina sieks 22-23 eurus už megavatvalandę, kai pirminiuose projekto skaičiavimuose šilumos kaina siekė 27 eurus.

Tačiau premjeras teigia, jog jo neįtikino, kad jėgainė yra nekenksminga. Pasak jo, „Lietuvos energija“ pasižadėjo, kad Vilniuje sumažins taršą 2,5 karto, o tai jam sukėlė abejonių, kodėl tai nepadaryta Klaipėdoje.

ELTA jau rašė, kad Vyriausybė norėtų, jog Vilniuje atliekos išvis nebūtų deginamos arba tai daroma minimaliai.

Praeitą savaitę po „Lietuvos energijos” ir Vyriausybės susitikimo pasiektas kompromisas: Vilniuje atliekų deginimas bus mažinamas, o dalis komunalinių atliekų likučio iš Vilniaus, kurio negalima rūšiuoti ar kitaip sumažinti, keliaus į Kauną. Bendras Kaune deginamų atliekų kiekis nesikeis, nes to neleidžia prisiimti įsipareigojimai.

Kaip Eltai nurodė „Lietuvos energija“, gegužę Vilniaus kogeneracinėje jėgainėje pasirašyta sutarčių už 330 mln. eurų, sumokėta rangovams ar priimta sąskaitų už 27,3 mln. eurų.

Tuo metu Kauno kogeneracinėje jėgainėje pasirašyta sutarčių už 77 mln. eurų, sumokėta rangovams ar priimta sąskaitų už 17,5 mln. eurų.

Vilniaus kogeneracinei jėgainei Europos Komisija skyrė Europos Sąjungos paramą (iki 140 mln. eurų), o Europos investicijų banko direktorių valdyba patvirtino ilgalaikę paskolą su „Junkerio plano“ garantija (iki 190 mln. eurų). Kauno kogeneracinei jėgainei suteikta komercinio banko paskola (120 mln. eurų).