„Kalbant apie galimybes susitarti iki birželio pabaigos, esu nusiteikęs optimistiškai ir labai tikiuosi, kad sugebėsime pasiekti susitarimą birželio 28 dieną“, – BNS pareiškė jis.

„Tikiuosi, kad keturių šalių ir Europos Komisijos susitarimas bus pasiektas birželio 28-ąją“, – pridūrė Estijos premjeras.

J. Ratas pažymėjo, kad Estija pritaria jungčiai, kuri užtikrintų tiekimo saugumą ir leistų išvengti elektros kainų augimo.

„Estija iš tiesų laikosi nuomonės, jog būtina užtikrinti tiekimo saugumą. Nepritarsime sinchronizavimui, dėl kurio mažmeniniams ir didmeniniams vartotojams pabrangs elektra. Ir, žinoma, turi būti alternatyva, jeigu sutriktų vienos iš jungčių veikimas“, – pareiškė jis BNS.

Šalys vis dar dar nėra pasiekusios galutinio susitarimo, kaip konkrečiai tinklas bus atjungtas nuo vadinamosios BRELL sistemos ir prijungtas prie Europos.

Lietuva ir Lenkija laikosi nuomonės, kad sinchronizavimui pakanka vienos jungties „LitPol Link“, tuo metu Estija ir Latvija nori, kad būtų nutiesta antra jungtis.

Tikimasi, kad per birželio 28–29 dienomis Briuselyje įvyksiantį Europos Sąjungos (ES) aukščiausiojo lygio susitikimą bus pasirašytas susitarimas dėl Baltijos šalių elektros tinklų sujungimo su Europa.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją