„Šiemet, tikiuosi, prasidės statybos pirmosios biodujų jėgainės, kurioje bus gaminamos biodujos, metano dujos bus išvalomos ir bus gaminamas antros kartos žaliasis kuras. Tai yra svarbi ateityje verslo dalis, nes ji galės užtikrinti, kad mūsų technika, kuri važiuos laukuose, bus varoma kuru, pagamintu vietoje, nereikės nieko pirkti”, - penktadienį sakė „Auga Group” valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.

Jis taip pat pažymėjo, kad įmonė norėtų labiau skatinti kontraktinę gamybą.

„Esame investavę į daržovių plovimą, valymą, pakavimą, o kitus procesus norime kontraktiniu būdu pagaminti, tardamiesi su laisvus perdavimo pajėgumus turinčiomis įmonėmis ir užsakyti pas juos paslaugas, o mes galime rinktis tą gamintoją, kuris turi tam tikros kokybės perdirbimo gamyklas“, - penktadienį sakė K. Juščius.

Anot jo, vienas iš kontraktinės gamybos pavyzdžių jo vadovaujamoje įmonėje - cukraus, taip pat pieno gamyba.

„Kitas kontraktinės gamybos pavyzdys - pienas, kuris jau pasiekė Lietuvos parduotuves, buvo išpilstytas modernia technologija ir dėl tos technologijos bandymų įėjimas į rinką užtruko, bet produktas, kuris yra šiuo metu, yra aukštoje temperatūroje apdorotas pienas, tačiau dėl specifinės technologijos viduje turi tokį pat skonį kaip šviežias“, - kalbėjo jis.

Jis taip pat akcentavo, kad per šį pusmetį tikisi investuoti į kombinuotųjų pašarų gamyklą, paukštininkystės fermų plėtrą, naujos kartos pieno ūkių projektavimą ir statybą.

ELTA primena, kad „Auga Group“ pirmąjį šių metų ketvirtį gavo mažiau pajamų, tačiau didino pelningumą.

Įmonė anksčiau pranešė, kad šių metų sausio-kovo mėnesiais bendrovės pajamos siekė 11,49 mln. eurų - 5 proc. mažiau negu pernai tuo pačiu metu, kai jos buvo 12,11 mln. eurų.

Grupės grynasis pelnas šiemet siekė 625 tūkst. eurų, kai pernai tuo pačiu metu - 17 tūkst. eurų. Padidėjo ir pirmojo šių metų ketvirčio pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA), eliminavus vienkartinius sandorius. Jis šiemet buvo 1,56 mln. eurų - 20,9 proc. daugiau negu pernai tuo pačiu metu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)