„Darbas šioje valdyboje - galimybė prisidėti prie biržos veiklos tobulinimo drauge su svarbiausių energetikos įmonių iš Šiaurės Europos atstovais. Tuo pačiu tai platforma keistis žiniomis ir įžvalgomis su sektoriaus kolegomis iš kitų rinkų. Šiuo metu, kai „Energijos tiekimas“ vykdo aktyvią plėtrą Lenkijoje ir Baltijos šalyse - tokia patirtis labai vertinga“, - sako D. Kazakevič.

Ji pakeitė iki šiol šias pareigas „Nord Pool“ ėjusį „Lietuvos energijos“ valdybos narį Vidmantą Salietį.

„Nord Pool“ Patariamoji klientų valdyba (Customer Advisory Board) yra vienas iš biržos ryšių su klientais kanalų. Jos struktūra atspindi biržos veiklos geografiją ir aptarnaujamų organizacijų spektrą. Patariamąją valdybą sudaro 16 narių - energija prekiaujančių įmonių ir kitų sektoriaus organizacijų atstovai.

„Nord Pool“ yra viena didžiausių Europos elektros energijos biržų, įkurta 2002 m. Šiaurės Europos regione. „Nord Pool“ yra elektros energijos biržos operatorius 15-oje Europos šalių: Austrijoje, Belgijoje, Danijoje, Estijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Lenkijoje ir Švedijoje. Prekybą čia vykdo 380 bendrovių iš 20-ies valstybių. 2017 m. „Nord Pool“ iš viso buvo parduota 512 teravatvalandžių elektros energijos.

UAB „Energijos tiekimas“ priklauso didžiausiai šalyje energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“ ir yra didžiausia lietuviško kapitalo elektros energijos prekybos ir tiekimo bendrovė. Bendrovė yra pritraukusi didžiausią klientų skaičių laisvoje elektros energijos rinkoje, kuris šiuo metu beveik siekia 7 tūkst. Nuo 2016 m. bendrovė pradėjo vykdyti elektros energijos bei išvestinių finansinių priemonių prekybą Baltijos ir Skandinavijos šalių didmeninėse rinkose bei teikti balansavimo, portfelio valdymo ir elektrinių darbo optimizavimo paslaugas. „Energijos tiekimas“ yra vienintelis sertifikuotos elektros energijos, pagamintos Lietuvoje iš atsinaujinančių išteklių, tiekėjas. Nuo 2013 m. vasaros „Energijos tiekimas“ veiklą vykdo Latvijoje bei Estijoje, o nuo 2017 m. birželio mėn. ir Lenkijoje. Šiose rinkose „Energijos tiekimo“ dukterinės įmonės veikia „Geton Energy“ pavadinimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją