Jei komisija patvirtins tarifus, gyventojams, kurie dujas naudoja maistui ruošti ir per metus suvartoja iki 500 kubų, jos ir toliau kainuotų 0,59 euro už kubą. Tokių vartotojų Lietuvoje yra apie 470 tūkstančių.

Daugiau nei 500 kubų per metus suvartojantiems LDT klientams, kurių yra kiek daugiau nei 100 tūkst., kubas toliau kainuotų 0,39 euro, o daugiau nei 20 tūkst. kubų suvartojantiems klientams – 0,38 euro.

Mėnesio mokestis – pastovioji tarifo dalis – taip pat nesikeistų: priklausomai nuo suvartojamo metinio dujų kiekio, jis siektų 0,56 euro ir 3,99 euro.

Pastarąjį kartą dujų kaina keitėsi šių metų pradžioje, tačiau tik mažiausiems vartotojams (iki 500 kubų per metus) – tuomet ji mažėjo 7,8 proc. (nuo 0,64 euro iki 0,59 euro), o kitiems kainos nesikeitė. Visiems dujų vartotojams dujos keliais centais brango pernai liepą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)