„Labai palaikome Premjero siekį skaidrinti šitą klausimą, kad neliktų jokių abejonių, jokių „šešėlių“. Todėl tikime šituo projektu, pasitikime komanda. Jeigu yra kokia informacija, tikrai skatiname visas tarnybas tai išsiaiškinti ir pašalinti bet kokias kliūtis tolesnei šių projektų eigai“, - kalbėjo D. Maikštėnas.

Dėl paties keipimosi, „Lietuvos energijos“ vadovo teigimu, investicijoms jokios rizikos nekyla.

„Investicijos yra pajudėjusios ir yra didelė dalis investicijų jau sukomplektuota, dalis jau įsisavinta, darbai vyksta visu tempu, šalis turi gauti šiuos objektus 2019 m. ir 2020 m. Pasitikime Vyriausybe, pasitikime Premjeru, manau, kad bus rasti labai išmintingi ir racionalūs sprendimai“, - sakė D. Maikštėnas.

Jo teigimu, viena iš prioritetinių holdingo vertybių yra skaidrumas, o kad jis būtų užtikrintas, bus priimtas kompleksas priemonių.

„Jos apima ir naujų sistemų diegimą, ir atsakingos veiklos ir skaidrumo tarptautinį sertifikavimą. Negaliu išskirti kažkokių atskirų atvejų (galimai neskaidrių rastų apraiškų - ELTA), bet mūsų darbas ne tik veikti skaidriai, bet ir sugebėti iškomunikuoti bei tapti skaidrios ir patikimos įmonės Lietuvoje ir tarptautinėse rinkose etalonu“, - teigė D. Maikštėnas.

ELTA jau skelbė, kad Premjeras Saulius Skvernelis yra pareiškęs, jog „Lietuvos energijos“ atliekų deginimo jėgainių projektai, jo nuomone, yra korupciniai ir gali būti stabdomi.

Jo teigimu, Vyriausybė dėl „Lietuvos energijos“ kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, medžiaga taip pat perduota Generalinei prokuratūrai ir Valstybės saugumo departamentui.

S. Skvernelis, kalbėdamas Seime, pareiškė, kad 2014 metais „Lietuvos energija“, Vyriausybės patarėjai, specialiųjų tarnybų darbuotojai nusprendė, kad privačios investicijos, pavyzdžiui, Vokietijos „Danpower“, turi būti stabdomos, nes trukdo atliekų deginimo jėgainių projektams.

Pasak Premjero, Vyriausybė nuo pirmos kadencijos dienos patyrė daug spaudimo dėl „Lietuvos energijos“ projektų: esą darytas spaudimas, kad šie projektai būtinai turi judėti į priekį.

Anot S. Skvernelio, „Lietuvos energijos“ projektai pradėti tirti ir jeigu paaiškės, kad jų reikia atsisakyti, tai gali būti padaryta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)