Tai pirmas kartas, kai nuo 2014 metų pabaigos nuomojamas laivas davė jo savininkei naudos ne tik iš nuomos, bet ir dividendais.

Registrų centrui pateiktoje „Hoegh LNG Lietuva“ 2017 metų ataskaitoje nurodoma, kad pelno paskirstymo projektas už 2017 metus dar nebuvo parengtas. Praėjusių metų pabaigoje įmonė turėjo sukaupusi 3,2 mln. eurų nepaskirstytojo pelno.

Pernai „Hoegh LNG Lietuva“ gavo 49,564 mln. eurų pajamų – 2,4 proc. mažiau nei 2016 metais (50,785 mln. eurų), jos grynasis pelnas padidėjo 1,1 proc. iki 1,859 mln. eurų.

Pagrindinė „Hoegh LNG Lietuvos“ veikla yra 170 tūkst. kubų SGD talpos „Independence“ nuoma „Klaipėdos naftai“ pagal ilgalaikę sutartį.

Lietuvos Vyriausybė šiemet žada apsispręsti, ką daryti su SGD laivu-saugykla po 2024 metų, kai baigiasi jo nuomos sutartis.

Balandį pristatyta tarptautinės konsultacijų bendrovės „Poyry Management Consulting“ studija parodė, kad daugiausiai naudos Lietuva gautų, išpirkusi SGD laivą-saugyklą, o kiek mažesnę naudą Lietuva gautų pratęsusi nuomos sutartį dar 20-čiai metų.

Skaičiuojama, kad jo išpirkimo kaina gali svyruoti nuo 121 mln. iki 160 mln. eurų. Tačiau konkreti laivo išpirkimo kaina sutartyje su „Hoegh LNG“ yra konfidenciali.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)