„Amber Grid“ pranešė, kad pasirašyta sutartis nustato, kaip Baltijos šalių operatoriai turės kompensuoti lėšas Lenkijai už dujotiekio statybas. Tačiau taip pat numatyta, kokiu būdu kompensacija turėtų būti grąžinta, jeigu Lenkijos „Gaz-System“ iš dujotiekio gautų papildomų pajamų.

„Ši sutartis yra vienas iš svarbių GIPL projekto įgyvendinimo susitarimų. Joje įtvirtinamas modelis, kaip valstybės projekto partnerės bendrai dalinsis GIPL nauda ir sąnaudomis“, - pranešime sakė „Amber Grid“ generalinis direktorius Saulius Bilys.

Baltijos šalių ir Lenkijos operatorių susitarimas dėl GIPL projekto sąnaudų paskirstymo leidžia „Amber Grid“ pasirašyti dujotiekių sujungimo sutartį su projekto partnere „Gaz-System“. Šių metų pabaigoje numatoma skelbti rangos darbų ir vamzdžių pirkimo konkursus.

Pasiskolino 30 mln. eurų

„Amber Grid“ taip par pranešė, kad iš Suomijos „OP Corporate Bank“ skolinasi 30 mln. eurų.

Bendrovė per Vilniaus biržą pranešė, kad sutartis pasirašyta penkeriems metams.

Kaip Eltai teigė „Amber Grid“ Strateginio planavimo viršininkas Danas Janulionis, paskola nėra skirta konkrečiam projektui.

„Mes periodiškai skolinamės pinigų einamosioms investicijoms“, - Eltai sakė D. Janulionis.

Bendrovė pranešime nurodo, kad paskola skirta finansinių įsipareigojimų refinansavimui ir apyvartinėms lėšoms. Paskolos palūkanos - kintamos susietos su 6 mėn. EURIBOR.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)