Komisija 2015 metų pabaigoje „Vilniaus energijai“ skyrė 600 tūkst. eurų baudą už tai, kad ji nepateikė komisijos prašytų ataskaitų.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį iš dalies patenkino „Vilniaus energijos“ skundą ir baudą sumažino iki 188,9 tūkst. eurų, BNS informavo teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

„Kainų komisijos nutarimas yra pagrįstas, tačiau juo paskirta 600 tūkst. eurų dydžio bauda yra neadekvati padarytam pažeidimui“, – BNS teigė S. Jacinevičienė-Baltaduonė.

Teismo duomenimis, Kainų komisija kaip atsakomybę didinančias aplinkybes nurodė pažeidimo pavojingumą, trukmę bei dėl jo kilusias pasekmes, tačiau, kaip pastebi teismas, komisija šių aplinkybių nekonkretizavo.

VAAT sprendimas per mėnesį gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Atlikdama „Vilniaus energijos“ planinį patikrinimą, Kainų komisija bendrovės 2015 metų spalį paprašė per 5 dienas pateikti tyrimui reikalingus duomenis, tačiau įmonė jų nepateikė, nes esą nespėja dėl didelės apimties.

Komisija tyrė „Vilniaus energijos“ 2012-2014 metų šilumos gamybos sąnaudų pagrįstumą. 2016 metų rugsėjį Kainų komisija nustatė, kad „Vilniaus energija“ minėtų laikotarpiu nepagrįstai padidino šilumos kainas – šilumos tiekimo veiklai nepagrįstai priskyrė 24,3 mln. eurų ir pažeidė vartotojų interesą už šilumos energiją mokėti tik būtinosiomis sąnaudomis pagrįsta kaina. Pernai kovą įmonei už tai skirta 1,3 mln. eurų bauda.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)