Kiek dėl pokyčių įmonė sutaupys lėšų, galutinių skaičių VŠT dar neturi, tačiau preliminariai tai galėtų siekti daugiau nei 2 mln. eurų.

Bendrovės vadovas Mantas Burokas teigia, kad šiemet nuspręsta panaikinti 108 etatus įmonėje, iš kurių 92 yra „gyvi žmonės“. Taip darbuotojų įmonėje sumažėtų 15 proc. Anot jo, dalis darbuotojų jau atleisti, likusius ketinama atleisti dviem etapais - gegužę ir birželį.

„Dėl ko pasirinkta atleisti per du kartus, nes klientų aptarnavimo centrai nuo birželio mažinami - juose iš viso 34 etatai mažinami“, - interviu Eltai sakė M. Burokas. Anot jo, iš trijų aptarnavimo centrų liks vienas, šiuo metu veiksiantis Smolensko gatvėje, o ateityje persikelsiantis į naują biurą.

Paklaustas, kaip įmonės darbuotojai reaguoja į atleidimus, M. Burokas tikino, kad šiuo metu atleidimai yra geriau patiems darbuotojams, mat iki metų pabaigos galioja kolektyvinė sutartis su „gan didelėmis išeitinėmis“. Anot jo, išeitinėms iš viso šiemet ketinama išmokėti apie 103 tūkst. eurų, o dėl mažesnio darbuotojų skaičiaus kitąmet bus sutaupoma apie 1,2 mln. eurų.

„Išeitinės tikrai yra neblogos, su žmonėmis pasielgta korektiškai. Mums laiko elementas taip pat svarbus, nes iki pusmečio pabaigos tai padarysime, tai antrąjį pusmetį biudžeto prasme, įvertinus, kad išmokamos išeitinės, nelabai daug pralošiame“, - tikino jis.

Pernai VŠT etatų skaičių sumažino daugiau nei šimtu, tačiau, pasak M. Buroko, tai buvo „tušti etatai“, todėl procesas nebuvo sudėtingas.

Pasak jo, įmonė neatmeta galimybės plėstis kituose miestuose. Anot jo, svarstoma iš rangovų perimti nuotolinį rodmenų nuskaitymą ir patiems apdoroti duomenis. Tokiu atveju, pasak jo, paslaugą būtų galima teikti tiek „Vilniaus vandenims“, tiek ir įsitvirtinti kituose miestuose.

„Mes dabar analizuojame patys vieną iš krypčių, kad galėtumėme aptarnauti sistemas patys. Tai yra tam tikra nauja veikla, galbūt ji išvirs į kažką plačiau, ne tik įmonės viduje. Tame pačiame name turime partnerius, kurie tiekia šaltą vandenį, jiems taip pat sinergizuotųsi procesai, nes sistema viena, ant kurios būtų galima uždėti nuskaitymo prietaisus. Yra ambicijų žiūrėti ir į kitus miestus, galbūt ta paslauga bus tokia, kurią galėsime teikti ir kitiems“, - sakė M. Burokas.

Anot jo, dalį veiklų VŠT jau perėmė iš rangovų ir pradėjo vykdyti savo resursais. Metrologijos skyrius pradėjo atlikti skaitiklių patikrinimus, dėl ko, anot M. Buroko, kasmet bus sutaupoma po 180 tūkst. eurų, įkurta biokuro laboratorija, dėl kurios sutaupymai sieks apie 200 tūkst. eurų,

Dar apie 200 tūkst. eurų VŠT turėtų sutaupyti dėl to, kad sudeginto biokuro pelenai nebebus laidojami sąvartyne.

„Paskelbus pirkimą, atėjo vienas iš tiekėjų, pasiūlė novatorišką sprendinį: naudoti pelenus civilinėje statyboje, juos granuliuoti. Tai mums leidžia sutaupyti reikšmingą sumą pinigų. Už kubą su transportavimu į sąvartyną mokėdavome 110-120 eurų, dabar aukščiausia pozicija yra 40-45 eurai“, - tikino jis.

Pernai pavasarį, pasibaigus nuomos sutarčiai, „Vilniaus šilumos tinklai“ perėmė šilumos ūkį iš Prancūzijos koncerno „Veolia“ valdomos „Vilniaus energijos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)