Įmonė pranešė, kad terminą iki kovo 20 dienos pratęsti nuspręsta reaguojant į įmonių prašymus bei siekiant užtikrinti didesnę konkurenciją.

„Norime, kad elektrifikavimo konkurse dalyvautų kuo daugiau įmonių. Tam, kad jos turėtų laiko kokybiškai parengti pasiūlymus, paraiškų pateikimo terminą pratęsėme dar mėnesiui“, – pranešime spaudai sakė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Teigiama, kad konkursu domisi apie 50 įmonių, pusė jų – iš užsienio.

Praėjusių metų pabaigoje „Lietuvos geležinkeliai“ paskelbė didžiausią bendrovės istorijoje elektrifikavimo darbų konkursą. Iki 2022 metų ketinama elektrifikuoti geležinkelio ruožą Vilnius-Klaipėda. Planuojama, kad darbai kainuos apie 250 mln. eurų, iš viso bus elektrifikuota apie 350 kilometrų kelio.

Pernai baigtas kitas didelis elektrifikavimo projektas – 29 kilometrų ruožą nuo Naujosios Vilnios iki Kenos prie Baltarusijos sienos už 26,3 mln. eurų elektrifikavo bendrovė „Fima“. Tai yra dalis geležinkelio iš Vilniaus į Minską – elektriniai traukiniai juo pradėjo važiuoti gruodžio pradžioje.

Lietuvoje šiuo metu elektrifikuota vos 7 proc. viso geležinkelių tinklo.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)