Nuo metų pradžios į bendrovės talpyklas perkrauta beveik 5,22 mln. tonų naftos produktų, tai yra 10,1 proc. mažiau nei atitinkamu praėjusių metų periodu, kai perkrauta 5,81 mln. tonų. Pasak AB „Klaipėdos nafta“ generalinio direktoriaus Mindaugo Jusiaus, praėjusių metų antrą pusmetį sumažėję krovos srautai pradėjo žymiau didėti tik šių metų pavasarį.

Išaugusi naftos produktų krova rugsėjį lėmė ir 68 proc. didesnes pajamas: preliminariai Subačiaus ir Klaipėdos naftos terminaluose uždirbta 3,2 mln. eurų, kai pernai - 1,9 mln. eurų. Nuo metų pradžios bendrovės naftos terminalai uždirbo 28,1 mln. eurų pardavimo pajamų - 6,5 proc. mažiau nei pernai.

SGD terminalo veiklos apimtys rugpjūtį pasiekė rekordines aukštumas, kai buvo išdujinta ir į gamtinių dujų perdavimo sistemą patiekta beveik 1,9 mln. MWh gamtinių dujų. Palyginti, pernai rugsėjį išdujinta 1,1 mln. MWh. Skaičiuojant nuo metų pradžios iš viso išdujinta ir perkrauta 10,6 mln. MWh dujų, mažiau nei pernai, kai pasiektas 12,2 mln. MWh rodiklis. Pagrindinė mažesnio šiųmečio srauto priežastis - terminalo naudotojų užsakyti mažesni pajėgumai.

„Rugsėjis ypatingas ne tik atsigavusia naftos terminalų krova, bet ir rekordiniais per visą SGD terminalo eksploatacijos laikotarpį SGD dujovežių kiekiais. Rugsėjo mėnesį į Klaipėdos uostą atplaukė trys didelės apimties SGD dujovežiai ir vienas mažos apimties SGD bunkeriavimo laivas. Dirbome maksimaliu 90 proc. SGD terminalo pajėgumu, pasiekėme terminalo naudojimo piką, ir tai lėmė žymiai išaugusius išdujinimo rodiklius“, - sakė M. Jusius.

Preliminariai SGD terminalas rugsėjį uždirbo 5,6 mln. eurų pajamų, o pernai lyginamuoju laikotarpiu - 5,5 mln. eurų. Per devynis šių metų mėnesius SGD terminalas uždirbo 51,7 mln. eurų pajamų, kurios yra 2,4 proc. didesnės, palyginti su atitinkamu periodu pernai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)