„Lietuvos energija“, VŠT ir Vilniaus savivaldybė gegužę sutarė, kad valstybės valdoma grupė iki spalio 1-osios stengsis perimti jėgainę, tačiau dėl to vis dar deramasi.

„Dabar vis dar vyksta derybos, formalus sprendimas turėtų būti priimtas per keletą artimiausių savaičių“, - BNS sakė „Lietuvos energijos“ atstovė Ernesta Dapkienė.

Pasak jos, sutarčiai dar turi pritarti bendrovės valdyba, kurios įmonė neturėjo nuo liepos pabaigos ir kurios s įgaliojimai buvo pratęsti praėjusią savaitę.

VŠT atstovė Edita Sirutienė BNS teigė, jog dėl elektrinės perėmimo turėtų būti sutarta spalį. Anot jos, koreguojamos tik sutarties detalės, kurių svarbiausia - ar VŠT administracijos darbuotojai liks dirbti TEC-3 patalpose ir kokiomis sąlygomis.

„Visi pasiruošimo veiksmai vyksta ir tiek iš „Lietuvos energijos“, tiek iš mūsų pusės darbas intensyviai vyksta, tai tik laiko klausimas. Manau, kad viskas įvyks spalio mėnesį. (...) Esminės pozicijos lieka tos pačios, dabar derybinis momentas yra, ar administracija (VŠT - BNS) čia lieka, jeigu lieka - tai kokiomis sąlygomis“, - BNS sakė E. Sirutienė.

Sostinės vicemeras Valdas Benkunskas BNS tikino, kad savivaldybė dėl jėgainės perėmimo rami, mat „Lietuvos energija“ yra patikinusi, kad jos principinė pozicija nesikeičia.

„Kai „Lietuvos energijos“ valdymo organuose prasidėjo netikėti pokyčiai, kreipėmės iš karto raštu į kompaniją, klausdami, ar niekas nesikeičia dėl mūsų priimtų sprendimų. Tai gavome raštišką atsakymą, kad iš esmės niekas nesikeičia, baigti parengiamieji darbai, techniniai įvertinimai ir kai tik valdymo organuose bus patvirtinti sprendimai, bus galima sandorį įgyvendinti“, - BNS sakė V. Benkunskas.

„Lietuvos energija“ jėgainę nupirks už 9,935 mln. eurų, o VŠT galės įsigyti iki 5 proc. „Lietuvos energijos“ vystomos Vilniaus kogeneracinės elektrinės akcijų, su sąlyga, jei tam pritars Europos Komisija (EK), Europos investicijų bankas ir Konkurencijos taryba.

Vilniaus taryba įmonių bendradarbiavimo sutarčiai pritarė balandį. Kartu buvo pritarta ir Vilniaus kogeneracinės jėgainės aukštingumui, kurio reikėjo pradėti įgyvendinti 350 mln. eurų vertės projektą.