Vilniaus apygardos teismas pirmadienį atmetė „Vilniaus energijos“ skundą kaip nepagrįstą - pasak teismo, įmonė neįrodė, kad sutartis prieštaravo įstatymams.

Be to, teismo nuomone, bendrovės pasitelktas ekspertas Martynas Nagevičius neįrodė esantis kompetentingas apskaičiuoti patirtus nuostolius.

„Nėra dokumentų, patvirtinančių, kad M. Nagevičius yra kompetentingas asmuo atlikti ekspertinį vertinimą. Atsižvelgiant į tai, kyla pagrįsta abejonė dėl M. Nagevičiaus parengtų dokumentų pagrįstumo“, - rašoma teismo nutartyje.

Pasak jos, M. Nagevičiaus 2017 metų vasario 7 dienos pažymoje nėra detalaus nuostolių apskaičiavimo, nurodomos tik galutinės sumos, neaišku, kokius „Vilniaus energijos“ 2014-2015 metų finansinius dokumentus jis apskritai matė.

„Vilniaus energija“ iš ESO prašė priteisti 10,7 mln. eurų: 6,339 mln. eurų - už 2014 metus ir 4,371 mln. eurų - už 2015 metus. Bendrovė reikalavo panaikinti sutarties su tuometine „Lesto“ dalį, pagal kurią įmonė įsipareigojo supirkti iš „Vilniaus energijos“ termofikacinių elektrinių ne Vyriausybės nustatytą remtinos gamybos apimties elektros kiekį, o tik techninį minimumą. Didesnį elektros kiekį pagal sutartį „Lesto“ galėjo supirkti, atsižvelgdama į ekonominį naudingumą.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)