Kaip anksčiau skelbė Finansų ministerija, pirmajame posėdyje ne pilnos sudėties stebėtojų taryba taip pat turėtų svarstyti „Lietuvos energijos“ valdybos atrankos klausimą.

Rugpjūčio pabaigoje finansų ministras paskyrė 4 iš penkių naujos „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybos narius, iš kurių du - Finansų ministerijos atstovai bei du - nepriklausomi nariai. Penktasis narys - buvęs tarybos vadovas Šarūnas Kliokys - nebuvo paskirtas, nes nepraėjo teisėsaugos filtro. Praėjusią savaitę iš tarybos pasitraukė ministerijos vyriausioji patarėja Agnė Bagočiutė, ją pakeitė Valstybės iždo departamento direktoriaus pavaduotojas Gediminas Norkūnas.

Praėjusią savaitę ministerija paskelbė penktojo stebėtojų tarybos nario atranką.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) praėjusią savaitę pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją apie vieną iš kandidatų į „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą.

Finansų ministras Vilius Šapoka BNS tuomet tikino, kad STT tyrimas nesusijęs su ministerijos vadovybe, tačiau plačiau tyrimo detalių neatskleidė. Praėjusią savaitę ministerijoje lankėsi STT pareigūnai, kurie išsireikalavo dokumentų, susijusių su tyrimu. BNS žiniomis, STT apklausė daugiau ministerijos pareigūnų bei „Lietuvos energijos“ darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją