Tačiau pati KTE teigia, kad veiklos nesustabdys ir toliau gamins šilumą, jeigu laimės „Kauno energijos“ skelbiamus aukcionus, be to, įmonė tikisi, kad jei laimėtų tretino elektros rezervo aukcionus, prašytų vėl atnaujinti elektros tiekimo licenciją.

Nuo lapkričio 1 dienos sustabdyti licenciją prašo pati KTE.

Anot komisijos, elektrinė yra finansiškai nepajėgi ir artimiausiu metu neplanuoja pagerinti veiklos rezultatų - jos finansinio pajėgumo rodiklis yra 1,2 (minimali riba yra 2,02). Be to, įmonė turi nepakankamą įstatinį kapitalą.

„Komisija konstatavo, kad bendrovės 2016 metų finansinis pajėgumas yra nepakankamas reguliuojamai veiklai vykdyti, kadangi bendrovė neatitiko dviejų kriterijų, kuriais remiantis finansinis pajėgumas įvertinamas kaip pakankamas“, - rašoma komisijos pažymoje.

KTE komisijai nurodė veikianti nuostolingai, nes dirba rinkos sąlygomis ir negauna viešuosius interesus atitinkančių paslaugų biudžeto lėšų, tad šiuo metu neturi galimybių pagerinti rodiklių.
Dėl nepakankamo įstatinio kapitalo KTE įspėta ir jai nurodyta per pusmetį jį padidinti, kitaip jos elektros tiekimo licencija gali būti panaikinta.

KTE atstovas Arūnas Armalis BNS teigė, kad įmonė toliau ketina tiekti šilumą Kaunui, jeigu laimės aukcionus. Tuo metu dėl elektros gamybos, anot jo, paaiškės po „Litgrid“ tretinio elektros rezervo aukciono.

„Šiluma visada priklauso nuo kasmėnesinio aukciono, o dėl elektros - nebuvo organizuojamas metų viduryje pusmetinis tretinio rezervo aukcionas, kaip žadėta.

Dabar dėl elektros paaiškės po Naujų metų. Čia viskas priklausys nuo tretinio rezervo aukciono ir nors dabartinėmis sąlygomis mažai galimybių laimėti, visgi galbūt bus sukurta tinkama konkurencija“, - BNS sakė A. Armalis.

Anot jo, šiuo metu rinkos sąlygomis KTE elektrą pardavinėti neapsimoka.

2020 metais KTE įrenginiai dėl aplinkosaugos reikalavimų nebegalės apskritai veikti - įmonė tikina siekianti pritraukti Kinijos investicijų ir atnaujinti jėgainę, pastatant naujus konkurencingus dujų įrenginius.

2015 metais KTE skelbė pasirašiusi ketinimų protokolą su Kinijos „Beijing Energy Investment Holding“, tačiau konkretus susitarimas nepasirašytas iki šiol. Šių metų vasarą A. Armalis BNS teigė, kad į projektą siekiama pritraukti jau kitą Kinijos bendrovę.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)