Rugpjūčio mėn. 14 proc. prekybos įmonių teigė, kad jų verslo padėtis pagerėjo, 9 proc. - kad pablogėjo (prieš mėnesį - atitinkamai 15 ir 8 proc.). Prekybos įmonių verslo padėties prognozė artimiausiems mėnesiams taip pat išliko panaši: 18 proc. įmonių vadovų mano, kad jų įmonės verslas gerės, 7 proc. - kad blogės (liepos mėn. - atitinkamai 19 ir 7 proc.).

Statistikos departamento duomenimis, rugpjūčio mėn., palyginti su liepos mėn., didesnė dalis įmonių planavo įsigyti daugiau prekių, skirtų parduoti: kad įsigys daugiau prekių teigė 21 proc. apklaustų įmonių, kad mažiau - 9 proc. (liepos mėn. - atitinkamai 18 ir 11 proc.).

Darbuotojų skaičiaus dauguma (67 proc.) apklaustų įmonių vadovų keisti neketino, 18 proc. - žadėjo priimti naujų.

Parduodamų prekių kainas didinti planavo 6 proc. įmonių vadovų, bet dauguma (92 proc.) jų keisti neketino.

Ekonominių vertinimų rodiklis rugpjūčio mėn. buvo 4 ir, palyginti su liepos mėn., padidėjo 1 procentiniu punktu.

Statistikos departamento duomenimis, vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo 3, pramonės ir paslaugų sektoriaus - 1 procentiniu punktu.

Statybos pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 5, prekybos - 1 procentiniu punktu.

Palyginti su 2016 m. rugpjūčio mėn., ekonominių vertinimų rodiklis padidėjo 5 procentiniais punktais: paslaugų sektoriaus pasitikėjimo rodiklis padidėjo 8, pramonės - 5, statybos - 2, vartotojų - 1 procentiniu punktu. Prekybos pasitikėjimo rodiklis sumažėjo 1 procentiniu punktu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)