Trečiadienį tyrimą pradėjusi STT pranešė nustačiusi, kad ministerijai pateikta įslaptinta informacija apie vieną iš kandidatų galėjo buvo neteisėtai atskleista asmenims, kurie neturėjo teisės su tokia informacija susipažinti.

Trečiadienį Finansų ministerija pranešė apie išrinktą naują „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą, į kurią kol kas išrinkti tik 4 iš 5-ių narių - du nepriklausomi nariai ir du ministerijos atstovai. Pasak ministerijos pranešimo, kiti kandidatai neatitiko reikalavimų, todėl trečias nepriklausomas stebėtojų tarybos narys bus renkamas iš naujo. BNS žiniomis, vieno iš atranką praėjusių kandidatų reputacija sukėlė abejonių teisėsaugai.

„Nurodžiau nedelsiant pradėti vidinį tyrimą dėl galimo tarnybinio nusižengimo. Kol vyksta tyrimas, daugiau informacijos atskleisti negalime, tačiau noriu užtikrinti, kad informacijai pasitvirtinus, mano reakcija bus griežta ir principinga“, - komentare BNS teigė finansų ministras Vilius Šapoka.

Opozicinės konservatorių frakcijos nariai Laurynas Kasčiūnas ir Žygimantas Pavilionis trečiadienį pranešė kreipęsi į premjerą Saulių Skvernelį ir finansų ministrą Vilių Šapoką dėl „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybos skyrimo skaidrumo. Finansų ministro paprašyta patvirtinti ar paneigti informaciją, jog dalis jos narių nepaskirti, nes galbūt neatitiko nepriekaištingos reputacijos reikalavimų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnai, jį kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Nepriklausomais „Lietuvos energijos“ nariais ketverių metų kadencijai paskirti didžiausios pasaulyje naftos perdirbimo įmonės „Saudi Aramco“ įmonės projektų vadovas Darius Daubaras ir JAV kapitalo medicinos ir mokslui skirtos įrangos gamintojos „Thermo Fisher Scientific Baltics“ personalo direktorė ir Personalo valdymo profesionalų asociacijos valdybos narė Daiva Lubinskaitė-Trainauskienė. Joje taip pat dirbs finansų viceministrė Agnė Bagočiutė ir Finansų ministerijos Valstybės turto valdymo departamento direktorė Aušra Vičkačkienė.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)