Rusijos geležinkeliai“ yra mums pateikę iki 2018 metų pabaigos galiojantį pasiūlymą taikyti 50 proc. nuolaidą mazuto, dyzelino ir benzino gabenimui link uostų Rusijos šiaurės vakaruose. Tačiau net ir tokia nuolaida nepaverčia šios eksporto krypties pigesne už tas, kuriomis dabar naudojamės“, – sakė Sergejus Gribas, komentuodamas galimybes Baltarusijos naftos produktų eksportą perorientuoti iš Baltijos šalių į Rusijos uostus.

„Be to, gali kilti krovos problemų šiuose Rusijos uostuose žiemą. Maža to, derybose su Rusijos terminalų operatoriais nesulaukėme garantijų, kad baltarusiškų naftos produktų kokybė krovos metu nenukentės“, – pridūrė S. Gribas.

Jo žodžiais, visa tai verčia abejoti Baltarusijos naftos produktų eksporto perorientavimo iš Baltijos šalių į Rusijos uostu ekonominiu pagrįstumu ir tikslingumu.

„Mūsų produkcijos pirkėjai dabar pageidauja ją gauti per Baltijos šalių uostus, nes logistikos išlaidos yra mažesnės“, – pabrėžė S. Gribas.

Praėjusią savaitę Kaliningrado srityje lankęsis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad rusiškos naftos tiekimą Baltarusijai būtina susieti su jos naudojimusi Rusijos geležinkeliais ir uostais Suomijos įlankoje.

„Tai būtina aptarti gerokai platesniu formatu. Juk Baltarusijos gamyklose perdirbama mūsų nafta, kitos ten nėra ir vargu ar bus. Todėl būtina griežtai susieti mūsų naftos gavimą su atitinkamu naudojimusi mūsų infrastruktūra“, – pasitarime transporto infrastruktūros plėtros temomis kalbėjo V. Putinas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)