Portalo Marinetraffic.com duomenimis, SGD laivas Klaipėdos uostą pasiekė apie 5.30 valandą.

„Lietuvos dujų tiekimo“ atstovas Paulius Jakutavičius BNS teigė, kad dujas į Klaipėdą atgabeno tanklaivis „Clean Ocean“.

Tai pirmasis krovinys iš JAV Baltijos šalyse bei vienas pirmųjų amerikietiškų dujų krovinių Rytų Europoje.

Pirmadienį Klaipėdoje organizuojama spaudos konferencija, kurioje dalyvaus JAV ir Lietuvos pareigūnai, „Cheniere“, „Lietuvos energijos“, „Klaipėdos naftos“ ir „Lietuvos dujų tiekimo“ vadovai.

Su eksporto terminalą „Sabine Pass“ Luizianoje valdančios JAV energetikos bendrovės „Cheniere Energy“ įmone „Cheniere Marketing International“ LDT sutartį dėl maždaug 140 tūkst. kubinių metrų SGD pasirašė birželį.

Artimiausiu metu Lietuva ketina sulaukti dar vieno SGD krovinio iš JAV. Liepą bendrovė pasirašė sutartį su „Gas Natural Fenosa“. Šis krovinys į Klaipėdą turėtų atplaukti rugsėjo viduryje.

Suskystintas dujas Lietuvai taip pat tiekia Norvegijos „Statoil“, JAV „Koch Supply & Trading“ – pastarosios įmonės dujos atgabentos iš Norvegijos ir Nigerijos.

Pernai JAV eksportavo 5 mlrd. kubų SGD, šiuo metu statomi dar penki terminalai, kurių bendri metiniai skystinimo pajėgumai sieks apie 100 mlrd. kubų. Projektai turėtų būti baigti iki 2021 metų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)