Tyrimą VTEK atliko UAB „Vilniaus energija“ prezidento pranešimo pagrindu. Aiškintasi, ar J. Makauskas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimo vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Pranešėjo teigimu, eidamas pareigas Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje (FNTT), J. Makauskas buvo pasitelktas kaip specialistas atlikti UAB „Vilniaus energija“ planinį patikrinimą.

2016 m. rugsėjį jis pasirašė UAB „Vilniaus energija“ planinio patikrinimo aktą. Teigta, kad 2017 m. sausį J. Makauskas tapo VKEKK nariu, o kovą dalyvavo šios komisijos posėdyje svarstant sankcijos skyrimą UAB „Vilniaus energija“ dėl licencijuojamos veiklos sąlygų pažeidimų, nustatytų minėtame planinio patikrinimo akte. Pranešėjo teigimu, J. Makauskas nenusišalino nuo dalyvavimo šio klausimo svarstymo ir sprendimo priėmimo procedūrose.

Tyrimo metu VTEK nenustatė akivaizdaus ir tiesioginio J. Makausko privataus intereso egzistavimo nagrinėtoje situacijoje.

Pranešime nurodoma, kad planinio UAB „Vilniaus energija“ patikrinimo procedūrose jis dalyvavo kaip FNTT deleguotas pareigūnas. Jo, kaip specialisto, pasirašytą patikrinimo aktą nutarimu patvirtino VKEKK, kurioje tuo metu jis pareigų nėjo.

Taip pat VTEK nenustatė duomenų apie J. Makausko privataus intereso egzistavimą, susijusį su UAB „Vilniaus energija“, t.y., darbo ar kitų civilinių santykių arba tokio pobūdžio ryšių jo artimų asmenų tarpe.

Atsižvelgiant į tai, J. Makausko dalyvavimas VKEKK posėdyje, svarstant sankcijos skyrimą UAB „Vilniaus energija“ remiantis minėtuoju patikrinimo aktu, nesudaro pakankamo pagrindo konstatuoti viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

VTEK vertinimu, J. Makauskas, atlikdamas savo funkcijas FNTT ir VKEKK, siekė vieno iš pagrindinių šių institucijų tikslų – ginti viešąjį interesą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)