Bendrovės atstovas Arūnas Armalis tikina, kad naujos jėgainės Kaune projektas nesustojo, tiesiog šiuo metu siekiama pritraukti dar vieną investuotoją.

„Dar vienas žaidėjas ketina prisijungti, todėl procesas dabar yra nurimęs. Tikimės, kad galėsime pranešti naujienų per mėnesį ar du“, - BNS sakė A. Armalis.

Jis tikino, kad antras investuotojas yra didelė Kinijos bendrovė, o Kauno projektas nėra tarp jos prioritetų, tad derybos trunka ilgai.

Anot A. Armalio, tikimasi, jog naują jėgainę būtų galima pastatyti per trejus metus - iki 2020-ųjų, kai dabartiniai KTE įrenginiai jau nebegalės veikti.

KTE, kurios įrenginiai nebeatitinka sugriežtintų Europos Sąjungos aplinkosaugos reikalavimų, skelbė planus kartu su Pekino koncernu „Beijing Energy Investment Holding“ už 127 mln. eurų statyti naujus dujų įrenginius. Tačiau vėliau naujienų apie naujos jėgainės statybas nebuvo girdėti.

KTE vadovas Evaldas Paulavičius trečiadienį susitiko su energetikos ministru Žygimantu Vaičiūnu. Anot A. Armalio, ministerijos parengtos naujos energetikos strategijos kontekste kalbėta ir apie naują jėgainės projektą. KTE požiūriu, jis nesikerta su strategijoje numatytais tikslais iki 2050 metų elektros sektoriuje visiškai pereiti prie atsinaujinančios energijos.

„Tai nesikerta su tuo „žalumu“, nes jėgainės statomos 30-čiai metų“, - BNS sakė A. Armalis.

Ž. Vaičiūnas BNS teigė, kad su KTE vadovu kalbėjo ir apie strategiją, ir apie elektros rezervo aukcionus.

„Buvo bendrais bruožais kalbama - apie rezervus, kokia yra vizija, taip pat apie energetikos strategiją, nes šiuo metu kaip tik vyksta diskusijos su asociacijomis“, - BNS sakė Ž. Vaičiūnas.

KTE ir „Beijing Energy Investment Holding“ pernai lapkritį pasirašė ketinimų protokolą, pagal kurį koncernas žadėjo investuoti su sąlyga, jeigu bus pagrindinis bendros įmonės akcininkas. Iš pradžių svarstyta statyti anglimi kūrenamą jėgainę, tačiau vėliau buvo nuspręsta modernizuoti dujinę jėgainę.

JAV registruota R.Stonio bendrovė „Clement Power Venture“ iš Rusijos koncerno „Gazprom“ už daugiau nei 29 mln. eurų KTE įsigijo 2013 metais. Pernai vasarį vienintele KTE akcininke tapo Singapūro „Energy Capital Holdings“, tačiau galutine įmonės savininke liko R.Stonio šeima.

Iki tol 100 proc. KTE akcijų priklausė Liuksemburge registruotai „Power Equity Investments“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)