Pasak ministro atstovės Aurelijos Vernickaitės, susitikime bus kalbama apie ministerijos birželį pristatytą energetikos strategiją, sektoriaus viziją. KTE atstovas Arūnas Armalis BNS teigė, kad bus siekiama aptarti visus aktualius klausimus.

„Bus kalbamasi apie visas aktualijas - tiek rezervų klausimai, naujų projektų, kiek pavyks detaliau pakalbėti. (...) Bus paliestas ir energetikos strategijos klausimas“, - BNS sakė A. Armalis.

KTE, kaip ir dalis kitų elektros gamintojų, buvo nepatenkinti pernai nesėkmingai įvykusiu elektros rezervo aukcionu. KTE dėl galimų konkurencijos pažeidimų kreipėsi į Konkurencijos tarybą, tačiau ši nusprendė, kad aukcioną galiausiai laimėjusi „Lietuvos energijos gamyba“ nepiktnaudžiavo dominuojančia padėtimi.

KTE neatitinka sugriežtintų Europos Sąjungos aplinkosaugos reikalavimų, todėl turės būti uždaryta, tačiau iki 2020-ųjų valstybėms taikomas pereinamasis laikotarpis, kai taršios jėgainės gali veikti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją