Elektros biržoje „Nord Pool“ pranešama, kad jungtis sutaisyta naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Pradžioje planuota liepos 2 dieną sugedusios jungties remonto darbus baigti sekmadienį, vėliau – pirmadienį vakare.

Elektros perdavimo operatorės „Litgrid“ Komunikacijos projektų vadovė Gabrielė Klusienė BNS teigė, kad remonto metu pakeista mova Lietuvoje.

„Remonto metu buvo keičiama sausumos mova Lietuvos pusėje, maždaug 5 kilometrai nuo „NordBalt“ keitiklio“, – BNS teigė G. Klusienė.

Dėl dažnų jungties gedimų kitąmet planuojama keisti 116 sausumos kabelio movų. Tiksli remonto data kol kas nepaskelbta.

Birželį buvo atlikti dvi savaites trukę planuoti jungties priežiūros darbai, o nuo metų pradžios iki šiol ji dėl įvairių priežasčių buvo sugedusi 8 kartus. Pernai jungtis gedo apie 15 kartų, tačiau pirmąjį pusmetį ji veikė bandomuoju režimu, kai gedimai būna dažnesni.

550 mln. eurų vertės 453 kilometrų ilgio Švediją ir Lietuvą sujungusį kabelį Švedijos ABB nutiesė 2015-ųjų pabaigoje. Švedijos pusėje požeminis „ NordBalt“ kabelis driekiasi beveik 40 kilometrų, o Lietuvos pusėje – 13 kilometrų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)