Bendrovė obligacijas platinta siekdama diversifikuoti turimą skolos portfelį, gautas lėšas ketinama investuoti į žaliosios energetikos projektus - vėjo energetiką, elektros skirstomojo tinklo efektyvumo didinimą bei energijos gamybos iš atliekų ir biomasės projektus.

„Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas anksčiau yra teigęs, kad obligacijos galėtų būti įdomios Lietuvoje veikiantiems pensijų fondams, kurių lėšos šiuo metu didžiąja dalimi yra investuojamos užsienyje.

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Standard & Poor's“ suteikė „Lietuvos energijai“ BBB+ kredito reitingą su stabilia perspektyva. Toks pats reitingas suteiktas ir bendrovės obligacijoms.

Išleidžiamų žaliųjų obligacijų platintojais „Lietuvos energija“ pasirinko bankininkystės grupę „BNP Paribas“ ir SEB banką, planuojama obligacijų trukmė - 7-10 metų.

Išplatintas obligacijas ketinama listinguoti Liuksemburgo ir „Nasdaq“ Vilnius vertybinių popierių biržose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)