Westinghouse Electric Company“ kovo 29 d. paskelbė bankrotą. Su rimtomis problemomis ši bendrovė susidūrė dėl smarkiai išaugusių išlaidų statant dvi atomines elektrinės Džordžijos ir Pietų Karolinos valstijose. Remiantis „Toshiba“ duomenimis, „Westinghouse“ skolos praėjusių metų pabaigoje siekė 9,8 mlrd. JAV dolerių.

Valdininkai mėgina surasti „ Westinghouse“ pirkėją ir tokiu būdu garantuoti, kad kompanija „nepateks į kinų ar rusų rankas“, rašo dienraštis. Jo šaltinis teigia, kad Baltieji rūmai supranta, jog gali tekti šiai bendrovei suteikti valstybės paramą.

„Visuomet yra tokia galimybė. Baltuosiuose rūmuose vyksta diskusijos dėl „ Westinghouse“, dėl atominės energetikos ateities ir būtinybės išlaikyti daugiau nei vieną branduolinė įrangos gamintoją (išskyrus GE/Hitachi konsorciumo), – laikraščiui sakė neįvardintas šaltinis.

„ Westinghouse“ laikinasis vadovas Jose Emeterio Gutierrezas sakė, kad kompanija iki liepos ketina parengti restruktūrizacijos planą, o iki rugpjūčio – naują penkmečio verslo planą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)